Een scheiding betekent vaak een confrontatie met vele vormen van verlies. Niet alleen het verlies van de partner maar ook het verlies van het “intacte gezin”, het verlies van de illusie van de levenslange liefde, het verlies van inzet maar ook het verlies van een gedroomde toekomst, van feesten en rituelen met kinderen. Bij verlieservaringen horen rouwreacties. De omgeving erkent een scheiding vaak niet als verlies-rouwervaring. 

De aanpassing aan het leven na de scheiding vraagt om het opnieuw leren kennen van zichzelf in de wereld, het opbouwen van doelen en dromen op korte en lange termijn, individuele therapie kan hier ondersteunend in zijn. Lees meer

Het is in groot belang van je kind er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat het contact tussen je kind, jou en je partner goed verloopt. Praktijk Carucci heeft twee hulpvormen die bijdragen aan herstel of verbetering van dat contact.

Gezinshulp bij scheiding

Gezinshulp bij scheiding biedt ouders steun en inzichten om het ouderschap opnieuw te reorganiseren en biedt kinderen en jongeren de mogelijkheid en ruimte de scheiding te verwerken en op een nieuwe manier verder te gaan met elkaar.

Het beste voor je kind

Vaak zijn er spanningen, meningsverschillen of hoog opgelopen emoties en dan kan het lastig zijn om het ouderschap samen vorm te geven. Gezinshulp na scheiding helpt ouders én kinderen om op een nieuwe manier verder te gaan. In de therapie bespreken we hoe je als ouders met elkaar praat en hoe je het ouderschap als ex-partners invult.

Er is aandacht voor nieuwe gewoontes en omgangsvormen waarbij het belang van je kind centraal staat. Als ouder wil je natuurlijk ten allen tijde dat je kind zo min mogelijk last heeft van de scheiding. In de gesprekken kijken we hoe je als ouder je kinderen het beste kunt ondersteunen in de periode na de scheiding. Ook kunnen er afspraken gemaakt worden over de omgang met de kinderen. We evalueren hoe gemaakte afspraken in de praktijk uitpakken. Zijn er knelpunten, dan biedt de therapie gelegenheid om daar mee te oefenen.

De gesprekken

Als je contact opneemt met de praktijk, dan word je uitgenodigd voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek ontvang je uitgebreide informatie over de gezinshulp na scheiding. Zo kun je een goede keuze maken of dit bij je past en of het klikt met de therapeut. Wie van jullie aan de gesprekken deelneemt, verschilt per situatie. In geval van kinderen onder de 12 jaar starten de ouders meestal zonder de kinderen met de gesprekken. Zet je als ouders stappen in de goede richting, dan is er vaak een positief effect zichtbaar bij de kinderen.

Wanneer de kinderen deelnemen aan de gesprekken kijken we hoe dit het beste in jullie situatie past. Het kan zijn dat je als ouders met de gesprekken start en dat er gezamenlijke gesprekken plaatsvinden zodra je daar als ouders en kinderen klaar voor bent. Of misschien komen de kinderen zelf ook voor aparte gesprekken, lees meer. Voor gezinshulp na scheiding zijn gemiddeld twaalf tot vijftien gesprekken voldoende.

Gratis kennismaken

U kunt telefonisch of via de mail een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek aan voor gezinshulp na scheiding.