Systeemtherapeutisch werker

Ouders en kinderen functioneren samen prettig en ontspannen in een gezin als er ruimte is om jezelf te kunnen zijn. De dagelijkse praktijk van het gezinsleven kan in deze tijd intensief zijn.

Lees meer...

 

Gecertificeerde Trainers training Geweldloos Verzet.

Wij zijn Tiny Vroman en Anita Bergman. In 2014 hebben we de systeemtherapeutische opleiding tot trainer in de methodiek van Geweldloos Verzet gevolgd. Geweldloos Verzet is een manier van denken en van werken die we hebben omarmd en geïntegreerd in ons zelf. Dit komt tot uiting in onze eigen houding en aanwezigheid in gesprekken en tijdens de training.

Lees meer...

Systeemtherapeut

Goede relaties met dierbare mensen zijn belangrijk in het leven. Om je te ontwikkelen, veilig te voelen en lief te hebben. Het gezin van herkomst, levenservaringen en verandering van levensfases beïnvloeden relaties.

Lees meer...

Systeemtherapeut / praktijkhouder

Goede, bevestigende relaties met belangrijke mensen in je leven is van essentieel belang. Ze bieden verbinding, plezier en bescherming en vormen een belangrijk deel van onze basis. Door langdurige druk, stress en forse ballast kun je vast lopen in deze relaties. Als therapeut vind ik het belangrijk om een duidelijke en veilige omgeving te creëren, een ruimte om stil te staan bij gevoelens en inzichten. 

Lees meer...

Systeemtherapeut

“ Binnen gehechtheidsrelaties ervaren mensen de behoefte om zich vanuit veiligheid en verbinding te kunnen ontwikkelen tot een krachtig en zelfstandig individu”
Een gehechtheidsrelatie bestaat tussen ouders en kinderen en binnen de partnerrelatie.

Lees meer...

Systeemtherapeut 
In relaties ontstaan altijd patronen. 

De meeste patronen zijn helpend en fijn maar er kunnen ook patronen ontstaan die niet helpend of zelfs destructief zijn. Dit laatste kan tussen jullie in komen te staan, waardoor je het gevoel van verbinding kan verliezen in je relatie. Het opnieuw zoeken naar verbinding kan zorgen voor meer begrip tussen jou en je partner. Als je elkaar beter leert begrijpen, wordt verergering of terugkeer van niet-helpende patronen verkleind en worden helpende patronen vergroot. In de therapie wil ik jullie een veilige omgeving bieden waarin er ruimte voor jullie beider beleving en emoties mag zijn, net als aandacht voor jullie interactie patronen en de verbetering hiervan.  

Lees meer...