Je ouders gaan scheiden, omdat hun gevoelens voor elkaar veranderd zijn, hierdoor verandert er veel. De scheiding kan heel heftig voor je zijn als ze niet echt met elkaar kunnen praten en vooral ruzie maken. Daar kun je als kind de dupe van zijn, vaak zonder dat je ouders dat willen.

Hoe zit het met jou gevoelens voor hen? Hoe vind jij dat jouw gescheiden ouders met je omgaan? En met elkaar? Misschien hebben je ouders inmiddels een nieuwe partner. Wat vind je daarvan? Misschien ga je zelf verhuizen, of verhuist een van je ouders.

Je kunt met vele dilemma’s zitten. Bijvoorbeeld als je ouders verschillend denken over wat het beste voor je is. Of als je je eigen keuzes wilt maken, maar niet tussen je ouders in wilt komen te staan.

Wij bieden je hier hulp bij aan en  begeleiden je bij het omgaan met de nieuwe situatie. In de therapie bespreken we hoe het met je gaat en waar je tegenaan loopt. Jouw gedachten en gevoelens staan centraal. Hoe de gesprekken precies verlopen, hangt af van je leeftijd en jouw persoonlijke situatie.  

Villa Pinedo steunt kinderen van gescheiden ouders, meer informatie. Je kunt daar laten horen wat jij denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. Zij hebben een brief opgesteld die je kan helpen woorden te geven aan gevoelens aan je gescheiden ouders. Klik hier voor de brief

 
Villa Pinedo open brief 14 09 2012 549x775